Γράμμου 110, Βριλήσσια, 152 35
+30.210 60 95 333 κλείστε το ραντεβού σας
 

Βιογραφικό

Η όραση είναι το σπουδαιότερο μέσο με το οποίο αντιλαμβανόμαστε και αισθανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Και όταν κάποιος μπορεί να αισθάνεται, μπορεί να βιώσει και την ευτυχία. Με αυτή την πρόθεση, η Ευγενία Καρδαρά ξεκίνησε σπουδάζοντας ιατρική στο πανεπιστήμιο “University of Debrecen, Medical and Health Science Center” στην Ουγγαρία και πραγματοποίησε την ειδικότητα της στο νοσοκομείο “Αγιος Σάββας” στην Αθήνα.

Αφού εκπαιδεύτηκε στην οφθαλμοπλαστική, εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση όγκων των βλεφάρων καθώς και του οφθαλμού. Παράλληλα με τα παραπάνω, μέσω προγράμματος μαθημάτων της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Έρυθρός Σταυρός”, συμμετείχε σε εξειδικευμένα χειρουργεία αποκόλλησης καθώς και στην θεραπεία παθήσεων με ενδοϋαλοειδικές ενέσεις.

Μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική του καταρράκτη στην κλινική “Dr. Agarwal's Eye Hospital and Eye Research Center” στην πόλη Chennai της Ινδίας υπό την επίβλεψη του καθηγητή και προέδρου της Αμερικανικής Οφθαλμολογικής κοινότητας Dr. Agarwal. Για αρκετό χρονικό διάστημα εργάστηκε σε ιδιωτικό οφθαλμολογικό κέντρο στην Αθήνα, ενώ συνεργάστηκε με την πανεπιστημιακή οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς”, με το Τμημα Υαλοειδούς για ένα χρόνο. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή οφθαλμολογικά συνέδρια με εργασίες και παρουσιάσεις πάνω στη δακρυική συσκευή, την θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια και την αντιμετώπισή της καθώς και στη χειρουργική αποκατάσταση όγκων των βλεφάρων.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε αγγλικό ιατρικό περιοδικό η τελευταία της εργασία με θέμα: “Ophthalmic Metastasis of Breast Cancer and Occular Side Effects from Breast Cancer Treatment and Management: Mini Review.” BIOMED RESEARCH INTERNATIONAL, vol 2015, 10.1155/2015/574086.

Σήμερα η ιατρός συνεργάζεται με εξειδικευμένα ιδιωτικά κέντρα των Αθηνών, όπου και αντιμετωπίζει χειρουργικά περιστατικά, πραγματοποιώντας χειρουργεία για καταρράκτη, πτερύγια, χαλάζια, βλεφαροπλαστικές, καθώς και laser διόρθωσης μυωπίας, υπερμετρωπίας, κ.λπ.